Consumenten

Fairtrade Gouda

Ook als consument, werknemer of inwoner van Gouda kunt u een belangrijke rol spelen in eerlijke handel. Bijvoorbeeld door:

  • Producten te kopen met het Max Havelaar logo. Het assortiment van eerlijke producten is groot en varieert van pindakaas tot wijn, van koffie, hagelslag tot bier en van koekjes tot badjassen. Vraag ernaar bij je winkelier of horecaondernemer.
    Uzelf te informeren over alle beschikbare fairtrade producten op www.maxhavelaar.nl
  • Als medewerker in een bedrijf waar bijvoorbeeld nog geen fairtrade koffie en thee geschonken wordt en geen fairtrade bedrijfskleding gedragen wordt, kunt u dit aankaarten bij uw directie.
  • Gouda was de eerste Fairtrade Gemeente die een horecazaak heeft met de subtitel Fairtrade Horeca in samenwerking met Horeca Nederland (KHN) en wel het restaurant Heinde en Ver. In 2015 werd deze eervolle titel overgenomen door Bangkok City. De subtitel schept verplichtingen om deze titel ook te behouden en te blijven voldoen aan de criteria. Breng een bezoekje aan onze Fairtrade horecazaken.
  • Als lid van een vereniging, kerk of andere organisatie waar nog geen fairtrade producten verkocht worden in de kantine kunt u in het bestuur of bij de kantinebeheerder vragen fairtrade producten te gaan inkopen. Kerken kunnen een aparte subtitel verdienen en de vertegenwoordiger van de Raad van Kerken Gouda kunt u hierover meer vertellen.
  • Als docent kunt u bij ons terecht voor tips over fairtrade lesmaterialen. Scholen kunnen een aparte subtitel verdienen en hier kunnen leerlingen zelf aan bijdragen. In Gouda hebben we sinds 2013 een Fairtrade SchoolDe Carrousel – die de subtitel behaald heeft. De Kon. Wilhelminaschool is ook op weg naar deze titel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!