Activiteiten archief

Fairtrade Gouda

Fairtrade En Corona

Ondernemers in Gouda hebben het moeilijk tijdens de corona crisis. Dat geldt ook voor onze ondernemende Fairtrade deelnemers. Onze tweemaandelijkse Fairtrade pagina in de Goudse Post van 13 mei 2020 (pagina 17) laat zien hoe die ondernemers zich staande houden in deze tijden van Corona.

Lees meer

Fairtrade Gouda in 2019

Ook in 2019 hebben de vrijwilligers van Fairtrade Gouda weer diverse activiteiten georganiseerd. Zo werd op 11 mei 2019 (Wereld Fairtrade Dag) het bord onthuld van de eerste Fairtradestraat in Nederland in het Groenendaalkwartier, organiseerde de ondernemersvereniging van datzelfde kwartier begin november diverse acties, verzorgde de horecaopleiding van het MBO Rijnland een (h)eerlijk diner op 31 oktober, en presenteerde de theatergroep Maskerade uit Waddinxveen een voorstelling over Max Havelaar.

Lees meer

Fairtrade Week 2018

Fairtrade Week 2018 werd in Gouda op een heel bijzondere manier gevierd: op 27 oktober openden wethouder Thierry van Vugt (binnenstad en stadsmarketing) en kinderburgemeester Tess Huijsmans in het bijzijn van Karin van Breda van het secretariaat van de landelijke campagne Fairtrade Gemeenten Nederland de 1e Fairtradestraat van Nederland!

Lees meer

Gouds Sustainable Food Event

Op 10 oktober 2018 was het eerste Sustainable Food Event in Gouda. Een inspirerend en smaakvol programma over lekker én duurzaam eten! Op de site www.duurzaamheidsdaggouda.nl vind je een terugblik met foto’s, presentaties, kooktips en nog veel meer. Om nog even na te genieten of praktisch aan de slag te gaan!

Lees meer

Fairtrade Week 2017

Fairtrade Week 2017 is in Gouda niet ongemerkt voorbij gegaan. De week begon op zaterdag 28 oktober met de Duurzaamheidsdag Gouda waarvan hier een apart verslag. De Fairtrade Week werd daarna vervolgd tot aan 5 november en zelfs nog langer met de Wereldreis voor basisscholen t/m 10 november.

Lees meer

Fairtrade Wandeling met straattheater

Op 12 mei 2018 was het Wereld Fairtrade Dag. De vrijwilligers van Fairtrade Gouda organiseerden dit jaar opnieuw een speciale wandeling door de historische binnenstad van Gouda, dit jaar met het thema kinderarbeid.

Lees meer

Duurzaamheidsdag 2017

De Duurzaamheidsdag Gouda (www.duurzaamheidsdaggouda.nl ) is een geslaagde dag geworden.  Duurzaamheidsdag Gouda is georganiseerd op een initiatief van: De werkgroep ZIN (Raad van Kerken Gouda) en het Humanistisch Verbond in samenwerking met Stichting Fairtrade Gouda, De Wereldwinkel, IVN, Nivon, De Brede School en vele anderen.

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!