Het thema van de (landelijke) Fairtrade Week is horeca. Meer informatie op onze nieuwspagina  en in de Goudse Post (5 mei pagina 20, ook hier in te zien).

Klimaatalarm

Fairtrade Gouda was mede-organisator van het Klimaatalarm in Gouda op 14 maart 2021, samen met andere lokale maatschappelijke organisaties. De organisatie was een initiatief van de Werkgroep Duurzaamheid Gouda, een samenwerking van de Werkgroep ZIN van de Raad van Kerken, Grootouders voor het Klimaat, Fairtrade Gouda, IVN Natuureducatie, NIVON Natuurvrienden Gouda, Federatie (Groene Kerk). Het Energienetwerk Gouda (EnG) sloot zich ook aan bij de organisatie.

Voor een fotoverslag en meer informatie:   Werkgroep Duurzaamheid Gouda/ Klimaatalarm    en   Klimaatalarm 2021 – Locatie Gouda

Jaarplan 2021

2020 is een moeilijk jaar geweest voor Goudse ondernemers en fairtrade productenten in Latijns Amerika, Afrika en Azië. Het kopen van fairtrade producten, bij lokale ondernemers, helpt om de gevolgen van de wereldwijde maatregelen tegen het corona-virus tegen te gaan.

Gouda hoopt in 2021 de eervolle titel Fairtrade Gemeente te prolongeren. Halverwege het jaar zal het bestuur van Stichting Fairtrade Gouda een aanvraag indienen bij het landelijk secretariaat voor verlenging van de titel. Wij verwachten in november het 2e lustrum te vieren. 10 jaar Fairtrade Gemeente! Het jaarplan 2021 is opgesteld om fairtrade te blijven bevorderen in Gouda.

Fair Fashion

Stichting Fairtrade Gouda organiseert een webinar over Fair Fashion vanuit de Garenspinnerij. Meer informatie hier  .     Wij hopen binnenkort een nieuwe datum vast te stellen.

Deelnemers kunnen zich vanaf datum ….  via de Garenspinnerij hier aanmelden !

 

Het thema van de Fairtrade Week 2020 is Fair Fashion. In Gouda hebben 12 winkeliers in de binnenstad meegedaan aan de etalage-actie Koop verantwoord mode !  #fairtrade die ook in de buurgemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard werd gevoerd. De Fairtrade Week was van 24 oktober t/m 1 november 2020. Lees ook de nieuwspagina en de Goudse Post !

Fairtrade Gouda in tijden van corona: lees onze berichten hier op de nieuwspagina

De ondernemers van de Eerste fairtrade straat in Nederland:

foto Lucas Nijenhuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!