Bedrijven en organisaties

Fairtrade Gouda

U kunt uw bedrijf of organisatie bij klanten, werknemers en publiek profileren als Fairtrade bedrijf en u werkt mee aan een FAIRE verdeling van welvaart. In de campagne worden koplopers door ons regelmatig in het zonnetje gezet in de lokale media en krijgen deelnemers extra publiciteit d.m.v. een vermelding op deze website en een officiële erkenning in de vorm van een Fairtrade Gemeente sticker. Kortom, een positief imago voor u en een betere toekomst voor de boer of producent! Van u als ondernemer vragen we zeker niet dat de gehele inkoop op z’n kop moet. Wij vragen van u tenminste enkele fairtrade producten (voor food producten geldt het Max Havelaar keurmerk) te verkopen of te gebruiken.

Bedrijven en organisaties gebruiken minimaal fairtrade koffie & thee. Hier wordt ook over gecommuniceerd en/of activiteiten georganiseerd om de kennis over en de betrokkenheid bij fairtrade te vergroten. Daarnaast kan er gekeken worden naar mogelijkheden in bijvoorbeeld een bedrijfskantine, relatiegeschenken en kerstpakketten.

Scholen en kerken kunnen een aparte subtitel binnenhalen. Zij moeten dan voldoen aan 3 voorwaarden:
1) fairtrade producten gebruiken
2) communiceren over fairtrade
3) actie voor fairtrade

tips voor kerken

tips voor scholen

Bedrijf of organisatie aanmelden:

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

14 + 10 =

Bedrijven:

minimaal 2 verschillende fairtrade producten (koffie & thee); extra: denk ook aan suiker en andere mogelijkheden, bijv. in een bedrijfskantine (broodbeleg, fruit), relatiegeschenken en kerstpakketten.

Kerken

1) fairtrade producten gebruiken
2) communiceren over fairtrade
3) actie voor fairtrade

Scholen

1) fairtrade producten gebruiken
2) communiceren over fairtrade
3) actie voor fairtrade

Enkele tips:

  • Het is niet lastig om over te stappen op fairtrade producten. Bijna iedere groothandel, koffiebedrijf en vele andere winkels hebben een fairtrade assortiment. In veel gevallen hoeft u dus niet over te stappen naar een andere leverancier.
  • Vaak wordt alleen aan koffie en thee gedacht als fairtrade wordt genoemd. Dit is achterhaald, er zijn ook allerlei soorten fruit, chocola, servies, sieraden, ijs, bloemen, wijn, bier, vruchtensappen, speelgoed, portieverpakkingen broodbeleg, koekjes, rijst, suiker, bedrijfskleding, etc. te vinden. Bovendien zijn er steeds meer producten met het EKO en Max Havelaar keurmerk.
  • Fairtrade is niet duur. Het kan inderdaad zijn dat een fairtrade product iets meer geld kost dan het product wat u nu inkoopt. Dit heeft namelijk ook een reden, omdat de boer of producent uit een ontwikkelingsland een eerlijke prijs voor zijn of haar product krijgt. Bij sommige producten is het prijsverschil klein. Fairtrade koffie bijvoorbeeld is te vinden voor marktconforme prijzen.
  • Hieronder een overzicht van groothandels en koffiebedrijven die fairtrade producten aanbieden. Klik op de link om te zien welke producten deze groothandel of koffiebedrijf aanbiedt. Let op: niet alle groothandels en koffiebedrijven zijn in dit overzicht opgenomen en het aanbod en de prijzen kunnen veranderen.

 

Er is een handige zoekmachine op de website van Max Havelaar waar je kunt zoeken op product, herkomst, leverancier en merk.

In deze brochure kunt u adressen en informatie van een aantal koffieleveranciers vinden.

Sligro Gouda heeft een ruim en groeiend assortiment fairtrade producten.

Een keuze uit overige groothandels:

Koffiebedrijven:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!