Fair Fashion webinar

HELAAS UITSTEL VANWEGE QUARANTAINE PANELLEDEN

   Fair Fashion in Gouda

Foto: Lucas Nijenhuis

Foto: Sari Wereldmode

Fotos Lucas Nijenhuis

Panel leden van Fair Fashion webinar in verplichte corona quarantaine: webinar wordt uitgesteld tot …….

Het Fair Fashion webinar op 7 december 2020 beoogt een online weergave te zijn van het gesprek met de deelnemers onder leiding van Hermien Buis van KouweKleren. Het gesprek vindt plaats in de theaterzaal van de Garenspinnerij.

Helaas hebben we het bericht gekregen dat twee panel leden in verplichte thuis quarantaine moeten en daardoor niet in de Garenspinnerij aanwezig mogen zijn om met de andere panel leden in gesprek te gaan over het onderwerp eerlijke en duurzame mode.

Dit heeft ons – tot onze spijt – doen besluiten om het webinar last minute uit te stellen. We gaan nu in overleg met de Garenspinnerij en de deelnemers aan het panel voor een nieuwe datum in 2021.

Zodra de nieuwe datum bekend is zullen wij die bekend maken aan degenen die zich ingeschreven hebben voor het webinar en op de website van Fairtrade gemeente Gouda.

Volg live-uitzending van het webinar in de Garenspinnerij!

Fairtrade Gouda organiseert een webinar Fair Fashion, over kleding, eerlijke handel en duurzaamheid. We doen dat samen met Goudse winkeliers en met Hermien Buis van KouweKleren, Sophie Heesen zal openen, en ook Young & Fair doet mee. Tijdens het webinar wordt op zoek gegaan naar antwoorden op vragen als:

Tijdens het webinar wordt op zoek gegaan naar antwoorden op vragen als:

  • Wat is Fair Fashion? Is het duurzaam? Hoe zit het met tweedehands kleding?
  • Maar ook: wat drijft de winkelier? Hoe checkt de winkelier of het eerlijk en duurzaam is?
  • En zeker ook: waar kun je het kopen en waar moet je op letten?

Tijdens het webinar is gelegenheid tot vragen stellen en je mening te laten horen.

Het webinar vindt plaats op 7 december, live vanuit de Garenspinnerij, aanvangstijd 20.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich vanaf nu hier aanmelden met naam en e-mailadres,

Een dag voor het webinar ontvang je dan een e-mail met alle gegevens die nodig zijn om het Webinar Fair Fashion te kunnen bij wonen.

 

 

Onderaan op deze pagina een fotogalerij met etalages in de binnenstad van Gouda tijdens de Fairtrade Week eind oktober 2020. Foto’s van Lucas Nijenhuis.

Wat is Fair Fashion?

Een korte uitleg van Fair Fashion en duurzame mode kun je vinden op de website van KouweKleren. Door op de afbeelding of hier te klikken kom je op de website van KouweKleren van Hermien Buis. Hermien, geboren en getogen in Gouda, is gespreksleider op het webinar.

om de animatie te zien klik hier

In 2019 heeft Iris Pontoni tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) een animatie gemaakt over Slow Fashion. In 2,5 minuut legt zij kort het probleem uit van fast fashion en geeft zij tips hoe ieder zelf een bijdrage kan leveren tot verbetering. De animatiefilm kan hier worden bekeken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!