Fairtrade Gouda in 2019

    Fairtrade Gouda

Ook in 2019 gaat Gouda voor Fairtrade!

Ook in 2019 hebben de vrijwilligers van Fairtrade Gouda weer diverse activiteiten georganiseerd. Zo werd op 11 mei 2019 (Wereld Fairtrade Dag) het bord onthuld van de eerste Fairtradestraat in Nederland in het Groenendaalkwartier, organiseerde de ondernemersvereniging van datzelfde kwartier begin november diverse acties, verzorgde de horecaopleiding van het MBO Rijnland een (h)eerlijk diner op 31 oktober, en presenteerde de theatergroep Maskerade uit Waddinxveen een voorstelling over Max Havelaar.

De werkgroep Fairtrade Gouda organiseerde samen met andere maatschappelijke organisaties (via de Werkgroep Duurzaamheid Gouda), de Goudse Waarden en andere middelbare scholen op 26 september de eerste Goudse sociale hackathon over het thema “afval”. Het winnend team presenteerde haar idee op 5 oktober in de Rabobank tijdens het Duurzaamheidsbeurs en -Event.

Op deze pagina een verslag in beeld. Met een video van theatergroep Maskerade uit Waddinxveen en foto’s van Lucas Nijenhuis.

Filmverslag Fairtrade Dag Groenendaalkwartier

Een videoverslag van 3 minuten van Fairtrade Dag 11 mei 2019 in Gouda, de dag waarop het bord Eerste Fairtrade Straat van Nederland werd onthuld. Door op de afbeelding of hier te klikken kunt u de video zien op het Youtube-kanaal van Theatergroep Maskerade Waddinxveen die deze video heeft gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!