Fairtrade Week 2018 Gouda

    Fairtrade Gouda

Groenendaalkwartier: 1e Fairtradestraat van Nederland!

Fairtrade Week 2018 werd in Gouda op een heel bijzondere manier gevierd: op 27 oktober openden wethouder Thierry van Vugt (binnenstad en stadsmarketing) en kinderburgemeester Tess Huijsmans in het bijzijn van Karin van Breda van het secretariaat van de landelijke campagne Fairtrade Gemeenten Nederland de 1e Fairtradestraat van Nederland!

Wethouder Thierry van Vugt (binnenstad en stadsmarketing) en kinderburgemeester Tess Huijsmans gaven het officiële startsein door een lint door te knippen. Vervolgens maakten zij met andere genodigden en mensen van Fairtrade Gouda een wandeling langs enkele van de elf deelnemende winkels en ondernemingen.

Dit initiatief van de ondernemersvereniging Groenendaalkwartier in Gouda trok veel belangstelling. Kranten als het AD/Groene Hart, deGouda, Gouds Dagblad, Goudse Post en Reformatorisch Dagblad besteedden er aandacht aan. Ook RTV Gouwestad was actief met een interview op Gouwestad Radio en een bijzonder aardige reportage op Gouwestad TV. Deze tv-reportage is hier terug te zien.

videostill – RTV Gouwestad (Youtube)

 

 

 

 

Gouda deed mee aan Fairtrade Week 2018

27 oktober:  Groenendaalkwartier: 1e Fairtradestraat van Nederland! + Wereldwinkel Gouda vierde jubileum 35 jaar!

31 oktober:  MBO Rijnland heeft Fairtrade diner verzorgd

Van 31 oktober tot 9 november: Wereldreis basisscholen

De opening van de 1e Fairtradestraat van Nederland was het hoogtepunt van de week. Hieronder een beeldend verslag van zaterdag 27 oktober met foto’s van Lucas Nijenhuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!