Gouds Sustainable Food Event in beeld
Gouda genoot van duurzaam eten
Een heerlijke en leerzame avond!
Op 10 oktober 2018 was het eerste Sustainable Food Event in Gouda. Een inspirerend en smaakvol programma over lekker én duurzaam eten! Op de site www.duurzaamheidsdaggouda.nl vind je een terugblik met foto’s, presentaties, kooktips en nog veel meer. Om nog even na te genieten of praktisch aan de slag te gaan!
De avond begon om 18.30 uur met een heerlijke streekmaaltijd bereid door leerlingen van het Wellant College (de Eco-klas). Hierbij werd gebruik gemaakt van producten van Rechtstreex en andere lokale leveranciers. Bij de koffie en thee waren er duurzame lekkernijen van Gouds Lunchcafé curcuma en winkel & lunchroom Your Foodprint.
In een energiek avondprogramma maakte Hanneke van Ormondt van Urgenda duidelijk dat de keuzes die je maakt voor het eten ook alles te maken hebben met ons klimaat. Adrian de Groot Ruiz van True Price liet met concrete voorbeelden zien dat de prijs die wij betalen vaak nogal verschilt van de échte prijs die ons eten kost, als je meerekent hoe ons voedsel de aarde en ons klimaat belast. De spannende pubquiz en levendige discussies zorgden voor veel praktische ideeën om direct mee aan de slag te gaan.
Het Gouds Sustainable Food Event is een initiatief van de Raad van Kerken Gouda, het Humanistisch Verbond, Fairtrade Gouda, IVN en NIVON in samenwerking met het Wellantcollege en de gemeente Gouda. Het is een vervolg op de succesvolle Duurzaamheidsdag Gouda van oktober 2017 in het Coornhert Gymnasium.
Op deze pagina ook impressies vastgelegd door de fotograaf van Gemeente Gouda en Lucas Nijenhuis.