Horeca

Fairtrade Gouda

De horeca heeft  het heel moeilijk tijdens de corona-crisis. Op 12 mei 2020 is Banketbakkerij en Lunchroom Van den Berg, een icoon in de Goudse binnenstad, failliet verklaard. Mike van den Berg had ook een warm hart voor anderen, wat bleek door deelname aan Fairtrade Gouda. Solidariteit is nu nodig, meer dan ooit. Lees meer op onze pagina Fairtrade en Corona.

Situatie begin maart 2020: minimaal 6 horecazaken moeten meedoen in de campagne om Fairtrade Gemeente te zijn. Gouda telt 9 horeca-deelnemers die voldoen aan de criteria. In deze branche geldt dat cafés 2 fairtrade dranken schenken en dit ook tonen. Voor restaurants en lunchrooms geldt dat zij 2 fairtrade dranken schenken en daarnaast 2 fairtrade ingrediënten (Max Havelaar keurmerk) gebruiken en dit tonen. Er wordt bekeken of MSC vis, FSC, UTZ, Rainforest Alliance en biologische producten ook mogen meetellen; dan kan het aantal deelnemers uitgebreid worden.

Ook zijn we er trots op dat Gouda de eerste Fairtrade Gemeente is met een Fairtrade restaurant in Nederland. Sinds 2015 werd deze eervolle titel overgenomen door Bangkok City. De subtitel schept verplichtingen om deze titel ook te behouden en te blijven voldoen aan de criteria. Breng een bezoekje aan onze Fairtrade horecazaken.

Lees hieronder waar je in Gouda fairtrade kunt eten en drinken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!