Na bijna twee jaar met weinig activiteiten beleefde Gouda gelukkig weer een Fairtrade Week met een druk en vooral afwisselend programma. Zo was er eindelijk weer eens een Fairtrade Wandeling langs historische plekken in de binnenstad.
Ook een wandeling door de binnenstad maakten tientallen basisscholieren tijdens de wederom succesvolle Wereldreis met deelname van drie scholen met zo’n tien groepen.
Bij beide activiteiten stond de Lange Groenendaal centraal. De Eerste Fairtradestraat van Nederland kreeg ook landelijke belangstelling.
Regionale belangstelling was er voor het Duurzaamheids Symposium dat de Fairtrade kerngroepen van Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Zuidplas en Gouda organiseerden in het Huis van de Stad. Èr was een boeiende inleiding over duurzaamheid en Fairtrade van hoogleraar professor Rob van Tulder.
Iets nà de Fairtrade Week vond op het terrein van Goudasfalt het festival Gouda Maakt Toekomst plaats, georganiseerd door de Werkgroep Duurzaamheid met een inbreng van Fairtrade Gouda. Daar ging bijvoorbeeld de film Goudseerlijk in premiere, een coproductie van Het Toverlint, Coornhert Gymnasium en Fairtrade Gouda.
Kortom, een Fairtrade Week met voor elk wat wils. Hieronder volgt een korte beschrijving van al deze evenementen:

Op de foto: Professor Rob van Tulder tijdens het symposium

Foto: Lucas Nijenhuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!