Fairtrade Gouda heeft ambitieuze plannen voor het lopende jaar 2023. De organisatie kan terugzien op een mooi jaar met veel activiteiten, zoals de viering van het 10-jarig bestaan, de organisatie van een regionaal symposium, de première van de film ‘Goudseerlijk’ en deelname aan het evenement ‘Gouda Maakt Toekomst’. Daarnaast waren er de gebruikelijke activiteiten als de Wereldreis voor scholieren, deelname aan de Fairtrade Week en het uitbrengen van Fairtrade-pagina’s in Het Kontakt/Goudse Post. De inzet voor dit jaar is, dat op zijn minst hetzelfde aantal activiteiten wordt georganiseerd, zo blijkt uit het Jaarplan 2023.
Om aan de criteria voor Fairtradegemeente te voldoen, moet onder andere het aantal deelnemende winkels en maatschappelijke organisaties op peil worden gehouden. Dat aantal ligt nu op 90. Misschien kan in de loop van dit jaar de 100 worden gehaald.
Daar komen in elk geval de deelnemers aan ‘Eerlijk Winkelen’ bij (ca 24). Dit landelijke project is vorig jaar ter ziele gegaan, maar Fairtrade Gouda is bezig om het een lokale doorstart te bezorgen. Het plan is om Eerlijk Winkelen Gouda in mei met een eigen website en een folder te lanceren.
Ook dit jaar neemt Fairtrade Gouda deel aan de beide Fairtrade Weken in mei en in oktober. Het thema voor dit voorjaar is ‘Leefbaar Loon’. Op de agenda staat de Wereldreis Cacao, maar die wordt pas in juni gehouden. Vanuit de bibliotheek wordt een wandeling gemaakt langs enkele winkels die met cacao en chocolade te maken hebben.
Fairtrade Gouda streeft naar meer regionale samenwerking met Fairtradegemeenten Reeuwijk-Bodegraven, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Zuidplas.
Wat de communicatie en media betreft zal aandacht worden besteed aan lokale activiteiten via de eigen pagina’s in Het Kontakt/Goudse Post, via persberichten en via sociale media.
Al deze activiteiten voor Fairtrade Gouda komen tot stand dank zij de inzet van een groep van circa 15 vrijwilligers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!