De vier trainees hebben hun Gids over duurzaamheid aangeboden aan wethouder Michel Klijmij-van der Laan. In een begeleidende brief wijzen zij op de belangrijke rol van de gemeente bij het bevorderen van duurzaamheid voor ondernemers. De Gids Duurzaam Dichtbij biedt ondernemers praktische tips om op het gebied van ecologie, economie en maatschappij duurzamer te worden.

Volgens de trainees is de gemeente goed bezig, onder meer met de benoeming van de gemeente tot Global Goals Gemeente. „Het is wel essentieel dat de gemeente goed zichtbaar is in de binnenstad. Wethouders moeten als ambassadeurs optreden, zich vaker laten zien in de stad en op netwerkbijeenkomsten gesprekken aanknopen met ondernemers.”

Een grotere zichtbaarheid is volgens de trainees ook wenselijk als het gaat om de Lange Groenendaal, de Eerste Fairtradestraat van Nederland. „Dat is een mijlpaal om trots op te zijn. Laten we die trots dan meer zichtbaar maken in de straat.” Daarvoor komen de trainees met enkele tips: De straat markeren met een groene streep, het opnemen van duurzame winkels op stadsplattegronden en het ophangen van banners. Wellicht kan hiervoor een opdracht worden gegeven aan een middelbare of hogeschool in Gouda.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!