Jaarlijks organiseert Fairtrade Gouda twee speciale activiteiten voor het basisonderwijs, de zogeheten Wereldreizen: één in het voorjaar (cacaoreis) en één in het najaar (Wereldreis). Meestal vallen die samen met de Fairtrade Weken.

De cacaoreis van dit jaar valt echter niet samen met de Fairtrade Week. Die week is van 4-12 mei en dan zou deze activiteit in de knel komen te zitten vanwege de vakanties. Daarom is voor de cacaoreis uitgeweken naar de periode 11-14 juni.

Aan deze reis doen de volgende scholen mee: Prinses Julianaschool, Ridderslag en Het Avontuur. De klassen worden steeds in groepen verdeeld, die apart aan de slag gaan. De cacaoreis begint plenair, ofwel: daar doen alle klassen aan mee. Die beginbijeenkomst is in de bibliotheek in de Chocoladefabriek. Fairtrade Gouda werkt voor deze cacaoreis altijd samen met de Openbare Bibliotheek. De leerlingen krijgen iets te horen over fairtrade èn over de geschiedenis van de Chocoladefabriek. Vervolgens gaan de drie groepen apart op stap: op het programma staan een bezoek aan een chocoladewinkel; een ‘les’ over cacao en een interactief spel over chocolade. Vrijwilligers van Fairtrade Gouda en personeel van de bibliotheek werken hieraan mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!