Fairtrade Gouda organiseert al enige jaren twee zogeheten Wereldreizen voor scholieren: één in het voorjaar (de cacaoreis) en één in het najaar. Tijdens deze reis in het najaar krijgen basisscholieren het een en ander te horen over eerlijke handel en maken zij een wandeling in de binnenstad langs fairtradewinkels die eerlijke producten maken en verkopen.

Maar eerst vindt in het voorjaar (juni) de cacaoreis plaats. Dan krijgen de scholieren van alles te horen over cacao en over de productie van chocola. Deze cacaoreis organiseert Fairtrade Gouda in samenwerking met de bibliotheek, het streekarchief en enkele winkeliers en restaurants. De scholieren komen samen in de Chocoladefabriek.

De groepen 7 en 8 van de basisscholen kunnen hiervoor via de Brede School inschrijven. De scholieren krijgen een interactief programma aangeboden. Inmiddels komen de aanmeldingen van scholen binnen.

Nieuw is dat dit jaar een speciaal programma wordt aangeboden aan scholieren van het speciaal basisonderwijs. Hiervoor is inmiddels een aanmelding binnen van een school voor speciaal onderwijs. Daarvoor zijn drie groepen aangemeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!