Driestarstudenten houden modeshow met duurzame, eerlijke en hergebruikte kleding

Een vuurrode tweedehands galajurk, een donkergroene jas van duurzaam materiaal en een vermaakte rok. Daar liepen modellen donderdagmiddag in rond. Hoornbeeckstudenten en Driestarleerlingen organiseerden het zogeheten Realstars Fairtrade-project.

Om en om lopen de mannequins –vrienden van Driestarleerlingen– het podium op. Ze dragen samengestelde kledingsets van duurzame winkels en kringlopen als Outdoor Gouda en Terre des Hommes. Een gymzaal in Gouda leent zich voor dit project, georganiseerd door Mirthe Boele (18) uit Waarder en Sanne Bregman (21) uit Waddinxveen, studentes Maatschappelijke zorg aan het Hoornbeeckcollege in Gouda. Zij zijn de kartrekkers van het evenement; een project in samenwerking met Netwerk Samen voor Goud, een organisatie dat jongeren verbindt. Het netwerk koppelde de twee studentes aan vier derdejaars scholieren van het Driestar College in Gouda.

Samen met Stichting Fairtrade Gouda werd het modeproject opgezet om jongeren te stimuleren om duurzame kleding te kopen.

„Door dit project ben ik gaan inzien hoeveel leuke tweedehands mode er is. Ik zag bijvoorbeeld een prachtige zelfgemaakte tas voorbijkomen”, zegt Sanne. Mirthe voegt daaraan toe dat het stoffige imago van tweedehandskleding verdwijnt. „Dat is ook het doel van dit project: de aantrekkelijke kant van gebruikte kleding laten zien.”

De modeshow wordt begin maart gedeeld op het YouTubekanaal van Samen voor Goud.

Bronvermelding artikel: Reformatorisch Dagblad  18 februari 2022

Foto:  De vuurrode tweedehands galajurk. beeld Mirthe Boele

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!