Fairtrade Gouda was afgelopen zondag actief tijdens het festival Gouda Maakt Toekomst op het terrein van Goudasfalt. Tussen alle kraampjes met uiteenlopende artikelen en etenswaren stonden vrijwilligers van Fairtrade Gouda aan statafels twee spelletjes te doen met bezoekers: het balansspel en het raadspel. Bij het eerste spel kunnen deelnemers aan de hand van vragen en antwoorden bepalen of zij evenwichtig denken over zaken die met duurzaamheid en Social Development Goals (Sociale Duurzaamheids Doelen – SDG’s) te maken hebben.

Bij het raadspel konden deelnemers testen of ze prijsbewust zijn door de prijzen te schatten van een pakket Fairtrade en niet-fairtrade boodschappen (beschikbaar gesteld door supermarkt Plus). Denise Ouwehand uit Barneveld zat er het dichtst bij. De 8 fairtrade boodschappen schatte zij op €13,50 (het juiste was €12,98) en de niet-fairtrade boodschappen kosten volgens Denise €20,20 (juiste was €19,00). Als winnares kreeg zij het fairtrade pakket. Maar zij stelde dit heel sociaal beschikbaar aan de Goudse Voedselbank. Ook het niet-fairtrade pakket kreeg die bestemming.

Ook tijdens het zonovergoten en druk bezochte festival kreeg keramiste Fenna ter Haar de sticker Fairtrade Gemeente Gouda uitgereikt door voorzitter Jaap Warners. Met haar Kleiwerkplaats Witheet is zij toegevoegd aan de deelnemers van Fairtrade Gouda. De werkplaats is gesitueerd op het Goudasfalt terrein, onmiddellijk links na de ingang. Daar geeft de van oorsprong stedenbouwkundige Fenna cursussen en workshops. Ook tijdens het festival Gouda Maakt Toekomst gaf zij workshops.

Foto’s: Lucas Nijenhuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!