Zeer gevarieerd programma

De jaarlijkse Fairtrade Week van 7-15 mei biedt in Gouda een zeer gevarieerd programma met een speciale wandeling, een Wereldreis voor scholieren, de première van een film en winkels die speciale acties voeren. Thema dit jaar is: eerlijke prijs, leefbaar loon voor iedereen.
Hieronder volgt een korte beschrijving van alle activiteiten:

Fairtrade wandeling 7 mei

Lees hier

Wereldreis met zes groepen

Traditie tijdens de Fairtrade Week is de Wereldreis voor basisscholieren. Dit jubileumjaar (Fairtrade Gouda bestaat 10 jaar) doen er vijf basisscholen met in totaal zes groepen mee aan dit door de scholen zeer gewaardeerde evenement.
De leerlingen van de scholen Wereldwijd, Auris Taalplein, Triangel, Carillon (2x) en Vindingrijk maken in kleine groepjes een wandeling langs acht Fairtrade winkels en horeca in de binnenstad.
Iedere groep bezoekt drie locaties. Daar krijgen zij informatie over Fairtrade producten en moeten ze schriftelijke vragen daarover beantwoorden. Alle scholieren hebben voorafgaand aan de Fairtrade Week aandacht hieraan besteed tijdens de lessen. De wandeling langs de winkels wordt gemaakt onder leiding van een leerkracht of ouder en in iedere winkel is een vrijwilliger van Fairtrade Gouda om de winkelier te ondersteunen.
Deelnemende ondernemingen zijn: Edelsmid FB, Biowinkel, Speeldoos, Karakter, Wereldwinkel, Curcuma, Puur en Outdoor. Vertrekpunt is steeds de studio van RTV Gouwestad. De Wereldreis speelt zich af tussen 10 en 17 mei. Fairtrade organiseert dit in samenwerking met de Brede School.

Acties van winkels

Diverse winkels in Gouda hebben tijdens de Fairtrade Week speciale acties of ze richten een speciale Fairtrade hoek in, zoals bijvoorbeeld de Biowinkel aan de Lange Groenendaal. In deze ‘eerste fairtradestraat van Nederland’ zal tijdens deze week meer in het teken staan van Fairtrade. Een wandeling door deze straat en omliggende straten in de binnenstad is in deze periode zondermeer al de moeite waard.

Regionaal Symposium

De vijf lokale kernteams van Fairtrade in deze regio organiseren op donderdagavond 12 mei in Gouda een gezamenlijk symposium met als thema: “Eerlijke handel maakt duurzaamheid concreet.” De vijf gemeenten zijn: Gouda (dat meteen het 10-jarig bestaan viert), Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplas en Krimpenerwaard. Het symposium vindt plaats vanaf 18.30 uur in het Huis van de Stad. Het begint met een inloop. Om 19.30 verricht Gouda’s burgemeester Verhoeve de opening. Het is geen vrij toegankelijk symposium. Uitgenodigd zijn de vijf kernteams, politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties die met Fairtrade en duurzaamheid bezig zijn. Hoofdspreker is prof. Rob van Tulder van de Erasmus Universiteit. Daarnaast zijn er verschillende workshops, met sprekers en discussies. Bedoeling is ook concrete beleidsaanbevelingen te doen voor de nabije toekomst aan de nieuwe Colleges die in de vijf gemeenten gaan aantreden.
Inlichtingen: 06 12999882

Première eigen film “Goudseerlijk”

Lees hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!