Tijdens deze Fairtrade Week is er een primeur: een fietstocht door het Groene Hart onder de naam Fairtrade Groene Hartstocht. Die wordt georganiseerd door vier Fairtrade-gemeenten in de regio: Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas (dat op 6 mei officieel de Fairtradetitel ontvangt) en Gouda. Er zijn korte routes van 25 km, maar ook langere tot maximaal 75 km. Onderweg bezoeken de fietsers Fairtrade-deelnemers in de verschillende gemeentes, zoals winkels, horeca en wereldwinkels. Er zitten puzzel-elementen in de tocht, waarmee prijsjes zijn te verdienen, met als hoofdprijs een lunch voor twee personen bij een van de Fairtrade horecadeelnemers.
De tocht kan gedurende de hele Fairtrade Week (6-13 mei) worden gefietst, maar natuurlijk ook op andere momenten. Voor verdere inlichten en aanmeldingen zie: www.fairtradewaddinxveen.nl of bel 06 20359038.
Er is een speciale kaart met routebeschrijving gemaakt. Die is via Waddinxveen te bestellen. Iedere deelnemer kan z’n eigen startpunt en starttijd kiezen. Deze kaart is ontworpen door Studio Kaboem.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!