Het werd nooit te vol op het terrein van GOUDasfalt, maar het Duurzaamheidsfestival Gouda Maakt Toekomst op zaterdag 21 mei was de hele dag gezellig druk. Er waren kraampjes met vintage voorwerpen en artikelen en producten met een bio-, recycle –en fairtrade tintje. Op diverse plekken konden de bezoekers workshops volgen, er was muziek en film en voor de inwendige mens waren er diverse kraampjes met eten en drinken, allemaal verantwoord klaargemaakt. Er was voor jong en oud het nodige te beleven. De sfeer was gemoedelijk en ontspannen. Op YouTube is een videoverslag te zien: Festival Gouda Maakt Toekomst.

Het festival werd georganiseerd door de Werkgroep Duurzaamheid met een inbreng van de gemeente (Fonds Gouda750 en GoudApot) en Fairtrade Gouda. Laatstgenoemde organisatie beleefde de première van de film Goudseerlijk, een coproductie van filmclub Het Toverlint, leerlingen van het Coornhert Gymnasium als verdienstelijke acteurs en Fairtrade Gouda. De film is nu ook te zien op het YouTube kanaal van Toverlint: Goudseerlijk 2022.

Voor de bereikbaarheid van het GOUDasfalt-terrein waren verkeersleiders ingehuurd. Auto’s werden bij de rotonde Stolwijkersluis tegengehouden en fietsers werden naar stallingplekken op het festivalterrein geleid. Circa duizend bezoekers kwamen met het pontje Gein vanaf de Veerstal naar GOUDasfalt. Het totaal aantal bezoekers op de dag wordt geschat op 3000, boven verwachting voor dit nieuwe festival. De organisatoren hopen dan ook een nieuwe editie te mogen organiseren in 2023.

Bij de foto: Gezellige drukte bij het duurzaamheidsfestival

Foto: Lucas Nijenhuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!