Op de locatie Goudasfalt wordt op 4 juni voor de tweede achtereenvolgende keer het festival Gouda Maakt Toekomst gehouden. Het is wegens succes van vorig jaar geprolongeerd. Dit festival brengt duurzaamheid en ondernemerschap samen, waarbij creativiteit en kunde voorop staan. Het is een samenkomst van toekomstmakers.

De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers, die dat doen vanuit een persoonlijke gedrevenheid en expertise om Gouda als stad duurzamer te maken. Het is een initiatief van het platform Samen Duurzaam Gouda, de Raad van Kerken, Fairtrade Gouda, IVN, Nivon Natuurvrienden en Grootouders voor het klimaat.

Het festival (van 12 tot 19 uur) is bedoeld voor iedereen, maar de organisatie wil zich vooral richten op de jonge Gouwenaar; twintigers en dertigers voor wie duurzaam leven nog niet per se vanzelfsprekend is. Die moeten daartoe worden verleid.

Om een en ander te presenteren, wordt gebruik gemaakt van kramen, workshops, zeepkisten, straattheater, muziek en kunst. Ook zijn er kraampjes met eten, meest vega. De organisatie hoopt op minstens 2000 bezoekers, maar liever wat meer.

Zie de website voor meer informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!