In de afgelopen jaren groeide de historische Fairtrade wandeling uit tot een jaarlijks evenement tijdens de Fairtrade Week in mei. Door corona ging die een paar keer niet door, maar vorig jaar kon gelukkig de draad weer worden opgepakt. En ook dit jaar staat de Fairtrade wandeling weer op het programma. Ingehaakt wordt op het thema ‘Leefbaar loon en leefbaar inkomen’. Tijdens de wandeling vertelt de gids over de arbeidsomstandigheden in Gouda door de eeuwen heen. Daarbij komt ook migratie aan bod. De wandeling gaat langs plekken die daarmee te maken hebben. Bijvoorbeeld Simon Levelt aan de Korte Tiendeweg, die twee soorten ‘leefbaar-inkomen-koffie’ verkoopt.
De wandeling is op zaterdag 13 mei. Aanmelden is nodig en kan via een mail naar info@fairtradegemeentegouda.nl, graag met naam en telefoonnummer. Verzamelen vanaf 13.00 uur op het pleintje voor de Lange Groenendaal 46. De wandeling start om 13.30 uur.
De wandeling eindigt rond 16.00 uur op dezelfde plek. In de filmzaal van TV Gouwestad kan worden gekeken naar de film ‘Goudseerlijk’, een gezamenlijke productie van Fairtrade en Het Toverlint. Daarbij worden biologische en Fairtrade hapjes geserveerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!