‘Ligt je dak bezaaid met zonnepanelen en staat je keukenkastje vol met fairtradeproducten? Draag je alleen nog maar verantwoorde kleding en ban je elk stukje vlees uit je leven? Of heb je juist helemaal niets meer het woord ‘duurzaam’, twijfel je wie je nou wel en niet moet geloven als het gaat over ‘het klimaatprobleem’ of weet je simpelweg niet waar je moet beginnen met verduurzamen…Duurzaamheidsdag Gouda is er voor iedereen!’
Met deze wervende tekst wordt op een speciale website gewezen op deze dag op donderdag 28 oktober in het gebouw van het Coornhert Gymnasium aan het Jan van Renesseplein. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid, een dag die bedoeld is om aandacht te vragen voor het belang van duurzaamheid.

Er is een aantrekkelijk programma, waarvoor om 11 uur burgemeester Milo Schoenmaker, kinderburgemeester Romaissa Magouh en voorzitter Teun Bokhoven van het Duurzaamheidsplatform Gouda het startsein geven.
Daarna volgen drie rondes met zogeheten inspiratie-workshops. Daarin komen thema’s aan bod als ondernemen met passie, effecten klimaatverandering, hoe kan ik thuis energie besparen, Gouda aan zee en maak je eigen duurzaamheids bucketlist. Tussendoor is er een diirzaamheids proeverij. Elke ronde wordt afgesloten met sport en spel.
Ga voor het volledige programma snel naar het programma van de dag.

De organisatie van deze Duurzaamheidsdag is in handen van de Werkgroep Zin van de Raad van Kerken, in samenwerking met talloze organisaties zoals Humanistisch Verbond, Kerk en Milieu, Nivon, IVN, Wereldwinkel, gemeente Gouda en Fairtrade Gouda.

Fairtrade Gouda beschouwt deze Duurzaamheidsdag als start van de (landelijke) Fairtrade Week van 28 oktober tot en met 5 november.

Meer info op www.duurzaamheidsdaggouda.nl

Ruim 30 activiteiten

Het programma biedt meer dan 30 activiteiten waaruit je zelf kunt kiezen. Van slootje vissen voor kinderen tot een heldere uitleg door deskundigen van het KNMI en het Hoogheemraadschap over stijging van onze zeespiegel. Van tips om energie én geld te besparen tot een gezellige winterkledingruilbeurs (neem wat mee om te ruilen). Van creatief zijn met krijt tot dichten met de stadsdichter. Laat je inspireren door paus Franciscus en door gepassioneerde Goudse ondernemers. Proef lekkere duurzame hapjes en hoor over de natuur in de stad. Voor kinderen zijn er de hele dag spelactiviteiten. Toegang is gratis. Informatie op www.duurzaamheidsdaggouda.nl .