Modezaak Bibliss in Gouda houdt nog tot en met 31 mei een duurzame ruilactie van het populaire kledingmerk King Louis. De actie houdt in dat klanten kledingstukken kunnen ruilen tegen jurken, rokken, broeken, truien, bloesjes en andere zaken van bovengenoemd merk. In de winkel aan de Kleiwegstraat staat een speciaal rek vol met deze tweedehands artikelen.

Eigenaar Emiel Veugelers: „Soms raken klanten na enige tijd uitgekeken op een kledingstuk. Meestal kan je dan niet zo veel doen. Wij bieden nu de mogelijkheid om het te ruilen tegen een ander, tweedehands artikel van dat merk. Dan hoeven ze niet meteen iets nieuws te kopen.”

De actie vindt plaats onder de naam ‘ReLove’ – er opnieuw van houden. Volgens Emiel slaat de actie goed aan bij klanten. „Inmiddels zijn zo’n 40 tot 50 klanten aan een nieuw kledingstuk gekomen. De actie loopt al even, maar de klanten kunnen dus nog tot en met 31 mei terecht.”

De vestiging van Bibliss in Dordrecht bestaat inmiddels 37 jaar. De winkel in Gouda is nieuwer. Beide vestigingen behoren tot de twaalf winkels in Nederland, die door King Louis zijn uitgekozen voor de ruilactie. Daarmee loopt de producent vooruit op de UPV Textiel. Die verplicht producenten vanaf 1 juli dit jaar om afgedankte textiel weer terug te nemen. Een duurzame actie dus.

„We bekijken nu al of wij in Gouda deze actie in het najaar kunnen herhalen. We zullen dat bijtijds aan onze klanten laten weten”, aldus Emiel Veugelers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!