Sofie de Bruijn

In de Lange Groenendaal, de eerste Fairtradestraat van Nederland, werd afgelopen zaterdag de landelijke Fairtrade Week op mooie wijze afgesloten. Vóór het oude schoolgebouw op nummer 46 werd door Fairtrade Gouda met voorbijgangers het duurzaamheidsspel gespeeld, afgewisseld met een fraai optreden van de Woerdense zangeres Sofie de Bruijn. Zij is binnenkort ook te zien en horen op de Markt tijdens Gouda bij Kaarslicht.

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was de eerste ‘voorbijganger’ die het spel speelde. Hij gaf daarmee het startsein voor de slotdag van de Fairtrade Week. Hij sprak vriendelijke woorden voor de Stichting Fairtrade Gouda, die er nu al meer dan tien jaar voor zorgt dat Gouda met ere de titel Fairtrade Gemeente kan voeren.

RTV Gouwestad ontvangt de Fairtrade sticker

Tussen de bedrijven door ontving voorzitter Peter de Boer van RTV Gouwestad de officiële sticker van Fairtradegemeente Gouda om te onderstrepen dat de omroep officieel is toegetreden tot de Fairtrade deelnemers in de stad. Gouwestad voldoet aan de voorwaarden: in het Studiocafé zijn Fairtrade koffie, thee en andere producten verkrijgbaar.

Aansluitend organiseerde Terre des Hommes ‘aan de overkant’ van de straat een modeshow van tweedehands kleding. De dag werd afgesloten met de vertoning van twee films in de studiozaal van Gouwestad: de korte speelfilm Goudseerlijk van Fairtrade Gouda, filmclub Het Toverlint en leerlingen van het Coornhert Gymnasium en de lange documentaire Bigger Than Us over jongeren in de hele wereld die zich zorgen maken over het klimaat en het voortbestaan van de aarde.

Sofie de Bruijn speelt tijdens de Fairtrade week

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!