Leerlingen van het Driestar College gaan onderzoeken wat eerlijke handel is. Daarbij gaan zij te rade bij de Stichting Fairtrade Gouda, waarvan die leerlingen een opdracht krijgen om willekeurige Gouwenaars door middel van een heuse weegschaal (balans) gerichte vragen te stellen. Dat moet een beeld geven van wat Gouwenaars verstaan onder eerlijke handel.
Dit alles valt onder de activiteiten van de Stichting Samen voor Goud, die samen met RealStars vrijwilligersorganisaties inschakelt voor de uitvoering van diverse projecten. Om aan die organisaties te komen is op 15 september een speciale markt gehouden. Daar konden vrijwilligersorganisatie zich presenteren aan de mensen van RealStars en het Driestar College. Fairtrade Gouda is één van de uitgekozen organisaties.
Eerste activiteit van Fairtrade Gouda was het opstellen van de opdracht aan de scholieren. Die opdracht is dus het houden van een onderzoek naar eerlijke handel. Fairtrade Gouda stelt een heuse weegschaal ter beschikking. Die balans komt op een centrale plek in de binnenstad te staan tijdens de Fairtrade Week in eind oktober. Willekeurige voorbijgangers mogen de vragen beantwoorden waarbij blokjes op de balans mogen worden geplaatst. Die vragen gaan over onderwerpen als eerlijke handel, duurzaamheid en klimaat. Zo kan iedere deelnemer meten naar welke kant bij hem de balans doorslaat.
Eerder organiseerden RealStars en Samen voor Goud met leerlingen van het Driestar College een speciale eerlijke modeshow.
Aan dit project doen 8 organisaties mee met 10 projecten. Het project van Fairtrade Gouda gaat 27 september van start. Projectleider namens RealStars is Sarah van Assenberg. Zij gaat de opdracht uitwerken samen met de scholieren en met ondersteuning van Fairtrade Gouda. Zo zullen de scholieren bezoeken brengen aan enkele bedrijven, winkels en kerken om te ontdekken wat er in Gouda gebeurt aan eerlijke handel.
Nadere informatie over plaats en tijd volgt later.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!