De nieuwe burgemeester van Gouda, de 38-jarige Pieter Verhoeve, heeft op de avond van zijn installatie meteen kennis kunnen maken met Fairtrade Gemeente Gouda. Twee vertegenwoordigers van die organisatie, oud-wethouder Jaap Warners en oud-raadslid Gerard Schotanus, boden de nieuwe burgemeester een pakket met Fairtrade producten aan, waaronder in chocolade de letters PV. De heer Verhoeve werd uitgenodigd om te zijner tijd een activiteit van Fairtrade Gouda bij te wonen.
Bij de installatie van Pieter Verhoeve (die hiervoor burgemeester was in Oudewater) toonde de commissaris der Koning Jaap Smit zich lyrisch over de keuze van de Goudse gemeenteraad voor de nieuwe burgemeester. Pieter Verhoeve werd op deze avond vergezeld door zijn vrouw en drie van zijn vier dochters. Het gezin woont nog niet in Gouda, maar krijgt van de raad even de tijd om op zoek te gaan naar een geschikte woning.
Verhoeve kent Gouda redelijk goed, want hij studeerde aan het Driestar College en behaalde daar zijn propedeuse voor leraar aan het basisonderwijs. Daarna studeerde hij politieke geschiedenis en rechtsgeleerdheid aan de Universiteiten van Utrecht en Leiden. Hij studeerde ook nog rechtsfilosofie en advocatuur en werd in 2012 benoemd tot burgemeester in Oudewater.

Bijschrift bij foto: Het burgemeestersechtpaar Verhoeve ontvangt een Fairtrade pakket uit handen van Gerard Schotanus (2e van rechts ) en Jaap Warners