De gemeentegids voor 2023 is weer eens in drukvorm verschenen. Dat gebeurde in het verleden altijd, maar de laatste paar jaar kwam die gemeentegids alleen online uit. Maar onlangs plofte de gids weer bij iedere Gouwenaar thuis in de brievenbus.

Tot ons (Fairtrade Gouda) genoegen zien we dat fairtrade tot twee keer toe ruim wordt vermeld in de gids. Op pagina 20/21 staat een artikel over de Lange Groenendaal als eerste fairtradestraat van Nederland. Op pagina 41 staat informatie over de Stichting Fairtrade Gouda.

De informatie over het Groenendaalkwartier is gegoten in advertentievorm met afwijkende opmaak. Vermeld staan de soorten winkels en horeca die in deze buurt zijn te vinden.

Op pagina 41 staat vermeld, dat Gouda zich al meer dan 10 jaar Fairtradegemeente mag noemen. De uit vrijwilligers bestaande Stichting Fairtrade Gouda heeft al bijna 90 winkels, horeca, ondernemingen, organisaties en kerken aan zich weten te binden als deelnemer. Ook staan op deze pagina wat activiteiten vermeld van de stichting, zoals de Wereldreis voor scholen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!