Op maar liefst vier plaatsen in de stad werden tijdens de Fairtrade Week van eind oktober wereldmaaltijden geserveerd. En gezien de positieve reacties lijkt één oordeel op z’n plaats: dat smaakt naar meer.

Het was een experiment om de wereldmaaltijden op meer locaties te houden. Al enige jaren is het een vast gegeven dat die maaltijden worden gehouden in de scholen met een horecaopleiding, afwisselend in het MBO Rijnland en de vmbo Goudse Waarden. Dit jaar was Rijnland weer aan de beurt.

Maar het leek het organiserende Fairtrade Gouda een leuke gedachte om die maaltijden ook in buurthuizen aan te bieden. Dat werden er drie: Van Noord, Nelson Mandela en Walvis. In deze drie buurthuizen worden normaal elke week maaltijden geserveerd voor buurtbewoners. Dit jaar werd daar een Fairtrade-sausje overheen gedaan. In de buurthuizen werden de maaltijden bereid door vaste kookploegen. In MBO Rijnland stonden leerlingen in de keuken en liepen in de bediening. Alle maaltijden werden goed volgeboekt. Overal hielden vrijwilligers van Fairtrade Gouda een kort inleidend praatje.

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!