Onderdeel van de Fairtrade Week vormt de Wereldreis Cacao. Alleen is de datum opgeschoven naar 31 mei t/m 8 juni. Deze Wereldreis (en die in het najaar) is bedoeld voor scholieren van de groepen 7 en 8. Ditmaal doen vier scholen met zeven groepen mee. Die scholen zijn: De Cirkel (2x), Johannes Calvijnschool (2x), Prinses Julianaschool (1x) en Al Qalam (2x).
De Wereldreis is een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek, Fairtrade Gouda en de Brede School. De periode voor de Wereldreis Cacao is bewust gekozen, omdat het enkele dagen later (12 juni) de internationale dag tegen kinderarbeid is.
Er is een gezamenlijke start in de Chocoladefabriek. Daar zien de scholieren een film over cacao, vanaf het planten via oogsten en transport naar de producten in de Nederlandse winkels, met aandacht voor kinderarbeid en Fairtrade. De kinderen bezoeken in groepen enkele winkels en nemen deel aan een speurtocht. Ook is er een quiz. Na twee uur is er de gezamenlijke afsluiting in de bibliotheek. Vrijwilligers van Fairtrade Gouda zorgen voor begeleiding.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!