De Wereldwinkel Gouda bestaat 40 jaar. En dat vonden de medewerkers wel tijd voor de invoering van een nieuwe huisstijl. Al is dat ook wel ingegeven door het feit, dat die bij veel meer Wereldwinkels is doorgevoerd. Het is te zien op het nieuwe logo, dat onder meer de ruimte boven het winkelpand aan de Lange Groenendaal siert: Wereldwinkel.nu. Ook is het te zien op stoepbordposters: Ik geef jou de wereld kado.

„Het kon geen kwaad om een beetje te moderniseren”, aldus vaste kracht Liesbeth van der Loo. „De wereld verandert en wij veranderen mee. Van ontwikkelingshandel naar fairtrade, duurzaam en lokaal. De nieuwe huisstijl past beter bij wat we willen uitstralen; een moderne wereldwinkel.”

Liesbeth werkt inmiddels al 20 jaar bij de Wereldwinkel in Gouda. Zij is de enige betaalde kracht. Verder werken er ongeveer 35 vrijwilligers, inclusief een bestuur. Op dit moment is er geen voorzitter; er is nog geen opvolger gevonden voor Ruud Lambregts, die medeoprichter is van de Wereldwinkel Gouda. Het bestuur kan zo wie zo wel nieuwe mensen gebruiken.

Net als vele winkels heeft de Wereldwinkel het tijdens corona en nu de energiecrisis moeilijk gehad. Maar mede dankzij financiële steun is de winkel deze zware periode goed doorgekomen. De komende tijd moet de verkoop weer toenemen, natuurlijk door alle feestdagen. Topartikelen zijn volgens Liesbeth de doppers (drinkflessen) en kruidenmolens. Maar ook de producten uit ontwikkelingslanden gaan goed. Ook is er verkoop via de eigen webwinkel www.wereldwinkelgouda.nl

Feest

 Liesbeth: „We gaan het 40-jarig bestaan zaterdag 11 november vieren met een klein feestje. Voor de vrijwilligers en voor het publiek.” Dat feestje begint om 13 uur met livemuziek door André Hazel en wereldse hapjes en drankjes. Daarna is de heropening van de winkel door wethouder Michel Klijmij-Van der Laan en kinderwethouder Luc van Gastel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!