Herinneringen aan oud-minister Jan Pronk

Wethouder Michel Klijmij-van der Laan woont het feest bij. Kinderwethouder Luc van Gastel wordt geflankeerd door Toos Langeveld (links) en Liesbeth van der Loo, beiden van de Wereledwinkel

Tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Wereldwinkel Gouda afgelopen zaterdag 11 november haalden twee aanwezigen herinneringen op aan oud-minister Jan Pronk. Gouda’s wethouder Michel Klijmij-van der Laan noemde oktober 1998, het moment waarop Jan Pronk de nieuwe Wereldwinkel aan de Lange Groenendaal opende.
De oud-voorzitter van de Wereldwinkel, Ruud Lambregts, zegt zich dat moment nog te herinneren als de dag van gisteren. „De minister hield in de feesttent in de tuin achter de winkel een geweldige toespraak, waarin hij de Wereldwinkel ongeveer in het centrum van de wereldpolitiek situeerde. Hij kwam die middag om ongeveer 3 uur en hij bleef bijna drie uur bij het feest. Toen kwam hij zich bij mij verontschuldigen ‘omdat hij die avond nog andere verplichtingen had…’ Sinds die tijd kan Jan Pronk niet meer stuk bij mij”, aldus een opgetogen Ruud Lambregts.
Jan Pronk was er dit keer niet bij, maar wel een heleboel andere genodigden. Onder wie dus de Goudse wethouder, samen met kinderwethouder Luc van Gastel. Zij namen samen de nieuwe huisstijl van de Wereldwinkel in gebruik. Volgens Klijmij speelt de Wereldwinkel een belangrijke rol in de Lange Groenendaal als Eerste Fairtradestraat van Nederland. „We zijn trots op die titel”, stelde de wethouder.

Foto boven: Kinderwethouder Luc van Gastel hangt onder grote belangstelling de feestballon op.

Foto’s: Lucas Nijenhuis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!