Voor de fairtrade wandeling afgelopen zaterdag in Gouda bestond veel animo. Ruim dertig belangstellenden wandelden mee met Fairtrade Gouda door de historische binnenstad en langs verschillende winkels. Deze fairtrade wandeling werd dit jaar gekoppeld aan het project EerlijkWinkelen dat in Gouda van start ging. Dat is een landelijk project waar bezoekers via een speciale app langs winkels worden geleid waar fairtrade, biologische producten en kringloop centraal staan. In Gouda doen 16 winkels daaraan mee. Het startsein werd gegeven door wethouder Daphne Bergman. Zij onthulde een bord met daarop de namen van alle 16 deelnemende winkels. Mike van den Berg van de gelijknamige banketbakker aan de Lange Groenendaal presenteerde daar zijn eerste fairtrade stroopwafel.
De fairtrade wandeling onder leiding van stadsgids Marianne Lambregts ging langs fairtrade winkels en historische plekken in de binnenstad. Van de deelnemers kwamen enthousiaste reacties op deze jaarlijkse activiteit van Fairtrade Gouda.
De route ging via de Lange Groenendaal naar het stadhuis en de Korte Tiendeweg en vervolgend via de Agnietenkapel en de Kleiweg naar de Nieuwehaven. Bezoekjes werden ondermeer gebracht aan winkels als Van den Berg, Simon Levelt, Altijd, Outdoor Gouda, Kersvers, de Natuurwinkel, House of Goods, Terre des Hommes en Karakter. De wandeling werd afgesloten bij Curcuma.
Aan de wandeling namen ruim dertig belangstellenden deel. Zij konden ook nog deelnemen aan een prijsvraag, waar acht prijzen aan waren verbonden. De reacties achteraf waren zeer enthousiast, variërend van leuk tot heel leuk. De meeste deelnemers hadden via de lokale media van de wandeling gehoord. De overgrote meerderheid kwam uit Gouda.
Aan de deelnemers werd gevraagd of zij nog tips hadden voor de organisatie. Daaruit kwam onder andere naar voren dat zo’n fairtrade wandeling best wel vaker georganiseerd zou mogen worden.
Er kwam nog één positief-kritische opmerking: sommige wandelaars vonden de groep met ruim dertig deelnemers eigenlijk te groot. Maar dat is voor Fairtrade Gouda in feite een luxe probleem.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!