In oktober 2021 wandelt Marjan Minnesma met Urgenda van Groningen naar de klimaattop in Glasgow. Onderweg mag iedereen meelopen: voor een dagdeel, een dag of meer.

Als Werkgroep Duurzaamheid Gouda, en Fairtrade Gouda, lopen we maar wat graag een stukje en het liefst met zoveel mogelijk andere Gouwenaars om zo aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. (Fairtrade Gouda maakt deel uit van Werkgroep Duurzaamheid Gouda).

Op vrijdag 22 oktober komt de Climate Miles karavaan aan in Gouda! Loop je mee?

Wij zullen die dag meelopen met de Climate Miles van Reeuwijk naar Gouda.
Startpunt:           plein voor De Ark, Reeuwijk.
Verzamelen:      15.30 uur
Vertrek:               15.45 uur
Aankomst:          plein voor Huis van de Stad, Gouda, 17.00 uur

Informatie over deze activiteit, inclusief de route, is te vinden op https://theclimatemiles.nl/route/2021-10-22/

Wil je een hele dag meelopen, bijvoorbeeld op 22 oktober van Woerden naar Gouda en/of op 23 oktober van Gouda naar Rotterdam? Meld je dan aan voor een vol dagtraject via https://theclimatemiles.nl/route/  (kies de datum van je keuze). Dit is niet nodig als je alleen meedoet met het onderdeel Reeuwijk-Gouda.

Loop je mee, neem vooral ook een spandoek of bord met jouw persoonlijk klimaatboodschap mee gericht aan de politici in Glasgow of juist aan politici dichtbij. Bij aankomst in Gouda zal wethouder Corine Dijkstra ons opwachten om 17:00 bij het Huis van de Stad. Op zaterdagochtend 23 oktober zal vervangend burgemeester Thierry van Vugt de Climate Miles lopers voor de laatste etappe naar Rotterdam weer uitzwaaien. Dit vertrek uit Gouda staat gepland om 9:00 bij station Gouda/ Huis van de Stad.

Tijdens de Climate Miles zullen we als Werkgroep Duurzaamheid Gouda ook oproepen om mee te lopen met de Klimaatmars die op 6 november plaatsvindt in Amsterdam. Met duizenden andere Nederlanders willen we ook dan, tijdens de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties in Glasgow aandacht vragen voor de klimaatcrisis.

Het jaar 2030 leek zover weg, maar inmiddels hebben we nog maar 9 jaar. De klimaatdoelen en acties zullen drastisch bijgesteld moeten worden om de opwarming op aarde onder de 1,5 – 2 graden te houden. We koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw, wat een onleefbare wereld betekent. Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling houden we de catastrofes enigszins binnen de perken. We zien wereldwijd wat er nu al gebeurt, met een opwarming van ongeveer 1,2 graden.

Werkgroep Duurzaamheid Gouda is een samenwerking van diverse maatschappelijke en burgerorganisaties in Gouda, waaronder de Raad van Kerken Gouda, Fairtrade Gouda, IVN, NIVON, Groene Kerken, Grootouders voor het Klimaat en Energienetwerk Gouda.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!