Supermarkt Coop De Heester in Bloemendaal is een nieuwe Fairtrade deelnemer. De supermarkt heeft bananen, koffie, thee, ananas in blik en chocolade in het assortiment zitten. Dat Coop nu officieel Fairtrade deelnemer is, werd bekrachtigd door de overhandiging van een speciale sticker Fairtrade Gemeente. Fairtrade-voorzitter Jaap Warners overhandigde de sticker aan de beide franchise-directeuren Peter Oskam en Gerard Versluis. De sticker werd geplakt op de winkelruit naast de voordeur.
Oskam en Versluis werken al 40 jaar samen in deze branche. De vestiging van Coop aan de Heesterlaan werd in 2013 geopend. Hier zat voorheen de winkel van C1000, maar die brandde in 2013 geheel af. Bedrijfsleider toen was Peter Oskam, die dus na die brand op dezelfde plek het filiaal van Coop begon met zijn zakenpartner Cor Versluis.
Beiden dragen Fairtrade een warm hart toe. “We merken dat onze klanten er steeds meer om gaan vragen. En zelf vinden we het belangrijk om op deze manier een steentje bij te dragen aan een betere wereld. We willen toch een goede wereld doorgeven aan onze kinderen.”
Coop gaat landelijk in zee met een leverancier, die honderd procent overgaat op Fairtrade bananen. “We volgen het landelijke beleid”, licht Cor Versluis toe.”Maar natuurlijk staan we daar ook persoonlijk helemaal achter.”
Bij Coop De Heester werken 42 mensen. Binnenkort opent Coop een vestiging in Achterwillens. Dat gebeurt na de overname van MCD.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!