Op 22 oktober kwam Marjan Minnesma (Urgenda) en ruim 200 andere wandelaars aan in Gouda. Gouda was een halte van de Climate Miles karavaan die voert van Groningen naar de klimaattop in Glasgow. Onderweg mag iedereen meelopen: voor een dagdeel, een dag of meer. Ook een aantal vrijwilligers van Fairtrade Gouda en de Werkgroep Duurzaamheid Gouda liepen mee, een enkeling vanaf Woerden (via Reeuwijk) en anderen vanaf Reeuwijk. Weer anderen liepen op 23 oktober mee van Gouda naar Rotterdam. Op deze wijze werd aandacht gevraagd voor de klimaatcrisis.

De wandelaars werden voor het Huis van de Stad opgewacht door wethouder Corine Dijkstra. De Werkgroep Duurzaamheid Gouda heeft een oproep gedaan aan het College van B&W om haar klimaatbeleid te intensiveren. Dat is nodig om de doelstelling te behalen die het College van B&W en de gemeenteraad zich eerder hebben gesteld. Al in 2011 heeft Gouda verklaard dat zij in 2040 CO2-neutraal wil zijn, Maar wat er is eigenlijk daadwerkelijk gerealiseerd in de afgelopen 10 jaar? En is een doelstelling voor 2040 wel genoeg? De klimaatverandering voltrekt zich immers sneller dan verwacht. Fairtrade Gouda maakt zich grote zorgen omdat juist kleine producenten in Afrika, Azië en Latijns Amerika veel last hebben van klimaatverandering.

De boodschap is te beluisteren op ons YouTube kanaal: Climate Miles aankomst in Gouda en te lezen op de website van de Werkgroep Duurzaamheid Gouda. Een impressie van de aankomst van de klimaatcaravaan is te zien op het dagverslag van Climate Miles, klik hier.    of bekijk de prachtige fotorapportage van Astrid den Haan van Eyemindpictures

Op 23 oktober liet wethouder Corine Dijkstra weten dat het College het appèl ter harte zal nemen.

De foto bij dit nieuwsbericht is gemaakt door Lucas Nijenhuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!