Banketbakkerij Van den Berg maakt een doorstart. Dat is goed nieuws na de sombere berichten van twee weken geleden. De redactie van het AD/Groene Hart maakt melding van dit goede nieuws, dat Fairtrade Gouda graag opneemt op haar website.
De winkel en de lunchroom aan de Lange Groenendaal blijven bestaan. De vestigingen in Waddinxveen gaan dicht; dat betreft de bakkerij in de Passage en de winkel aan het Koningin Wilhelminaplein. Alle activiteiten zoals de productie van banket en taarten verhuizen naar Gouda.
Nadat bekend werd dat de banketbakker dicht ging, ontving Mike van den Berg zeer veel reacties. “Er was zoveel steun vanuit de stad, er kwamen zo veel mooie reacties, de tranen sprongen mij soms in de ogen”, zo vertelt de banketbakker aan de redactie van het AD/Groene Hart.
De banketbakkerij bestaat al 156 jaar en is niet meer weg te denken uit Gouda. Voor velen is dit dé stroopwafelbakker van onze stad. “Waar ik het meeste blij mee ben, is dat ik mijn passie kan doorzetten in het bakkersvak”, zegt Mike.
Vijf werknemers komen terug om te werken in de bakkerij. “Een medewerker was al met pensioen. Een winkeldame komt over van het Koningin Wilhelminaplein. Twee oud-werknemers hebben een nieuwe baan ergens anders gevonden. De rest zijn bekende gezichten uit Gouda.”
De banketbakkerij blijft nog dicht tot 24 juni, zodat ze de tijd hebben om de winkel en de lunchroom coronaproof te maken. Dan heropent de zaak onder een nieuwe naam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!