Scholieren van het Driestar College en het Coornhert Gymnasium zijn de winnaars geworden van het jaarlijkse scholierendebat in Gouda. Het Driestar won bij de beginners, het Coornhert was het beste bij de gevorderden. Dat laatste was al voor het derde jaar op rij.
Het debat vond plaats in de raadzaal van het Huis van de Stad. Daar had de bijeenkomst een licht fairtrade-tintje, want voorzitter Jaap Warners van Fairtrade Gouda mocht het een en ander over fairtrade vertellen, staande voor de banner van zijn organisatie.
Met de bijeenkomst in het Huis van de Stad heeft Gouda haar naam als debatstad weer helemaal waar gemaakt, want maar liefst 50 scholieren namen deel aan het debat. Onderwerpen waarover gediscussieerd werd waren digitale lesmethoden, burgersurveillance, kiesdrempels en referenda.
Er waren ook individuele prijswinnaars. Zo won Floris van het Coornhert als aanstormend talent en was Leendert-Jan van het Driestar de beste bij de gevorderden. Twee leden van Fairtrade Gouda maakten deel uit van de jury, te weten Jaap Warners en Gerard Schotanus.
Dat Gouda het goed doet bij de landelijke debatwedstrijd blijkt wel uit het feit dat maar liefst drie Goudse scholen op 20 januari meedoen aan de finaleronde van het NK Debatteren voor scholieren. Dat zijn het Driestar, de Goudse Waarden en het Coornhert.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!