Op initiatief van vijf Goudse organisaties vindt zaterdag 5 oktober de Duurzaamheidsdag 2019 plaats. Die vijf organisaties zijn de Raad van Kerken, Humanistisch Verbond, Fairtrade Gouda, IVN en NIVON. Dit DuurzaamheidsEvent (zoals de organisatie het graag noemt) is van 10-14 uur in het (duurzame) nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Gouwestreek aan de Burgemeester Jamessingel 41. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
Het Event bestaat uit een beurs waarop organisaties zich kunnen presenteren en een reeks workshops en speciale presentaties. Die workshops gaan over lekker eten zonder vlees; duurzaamheid met kinderen; je tuin aanpassen aan het veranderende klimaat en wat kost de energietransitie mij eigenlijk?
De workshops zijn tussen 10.30 en 13.00 uur. Daarna zijn er twee presentaties. Eerst van een grensverleggend eelktriciteitsplan voor Gouda en daarna een presentatie van het winnende team van de speciale hackathon, die op 26 september door jongeren wordt gehouden (elders op deze pagina meer daarover).
Eerder vonden in Gouda op dit gebied plaats de Duurzaamheidsdag 2017 (in het Coornhert Gymnasium) en het Sustainable Food Event 2018 (in het Wellant College).

Meer informatie is te lezen op:
www.duurzaamheidsdaggopuda.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!