Op 10 oktober heeft de werkgroep het eerste Sustainable Food Event in Gouda georganiseerd met een programma over lekker èn duurzaam eten. Op site www.duurzaamheidsdaggouda.nl vindt u een terugblik met foto’s, een film, presentaties, kooktips en nog veel meer. Om nog even na te genieten of praktisch aan de slag te gaan.
De avond begon met een heerlijke streekmaaltijd bereid door leerlingen van het Wellant College (de Eco-klas). Hierbij werd gebruik gemaakt van producten van Rechtstreex en andere lokale leveranciers. Bij de koffie en thee waren duurzame lekkernijen van Gouds Lunchcafé curcuma en winkel & lunchroom Your Foodprint.
In een energiek avondprogramma maakte Hanneke van Ormondt van Urgenda duidelijk dat de keuzes die je maakt voor het eten ook alles te maken hebben met ons klimaat. Adrian de Groot Ruiz van True Price liet met concrete voorbeelden zien dat de prijs die wij betalen vaak nogal verschilt van de èchte prijs die ons eten kost, als je meerekent hoe ons voedsel de aarde en ons klimaat belast. De spannende pubquiz en levendige discussies zorgden voor veel praktische ideeën om direct mee aan de slag te gaan. We hebben presentaties en materialen op de site gezet. Echt een aanrader om een kijkje te nemen.

Werkgroep Duurzaamheid gaat in 2019 door
De werkgroep Duurzaamheid heeft ondertussen in 2017 en 2018 diverse activiteiten ontplooid die allemaal gericht zijn op de vraag ‘Wat kan ik als consument zelf aan duurzaamheid doen?’.
De werkgroep Duurzaamheid is een initiatief van de Raad van Kerken Gouda, het Humanistisch Verbond, Fairtrade Gouda, IVN en NIVON.
De leden van de werkgroep zijn onlangs bij elkaar gekomen en hebben zich uitgesproken om ook in 2019 weer op bewustzijn van de consument gerichte activiteiten te gaan ontplooien.
Bij alle activiteiten zoekt de werkgroep voortdurend naar samenwerking met andere organisaties en personen die op een of andere manier bezig zijn met duurzaamheid.
Op 14 januari 2019 beginnen we met het maken van onze volgende plannen.
Wilt u actief meedoen? Meldt u dan bij de werkgroep.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!