Een modeshow van modieuze, kleurrijke, duurzame kleding. Je zou zoiets niet meteen verwachten bij de christelijke scholengemeenschap de Driestar. Toch lopen straks, half februari, heuse mannequins over een speciaal in de aula aangelegde catwalk om deze kleding te tonen aan leerlingen van de Driestar.
Het is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen het Hoornbeeck College (MBO) en de Driestar (VO). Beide Goudse scholen hebben elkaar gevonden via Fairtrade Gouda, dat contact zoekt met verschillende vormen van het onderwijs.
Namens het Hoornbeeck College neemt leerlinge Sanne Bregman (21) de coördinatie van het project op zich. ,,Voor een studie-opdracht moesten we een maatschappelijk doel zoeken. We kwamen in contact met Samen voor Goud. Deze Goudse stichting zoekt jongeren voor het verrichten van vrijwilligerswerk. Die bracht ons in contact met Fairtrade Gouda, nadat wij daar de voorkeur voor hadden uitgesproken. Samen met Fairtrade hebben we gekozen voor het opzetten van een modeshow met de Driestar.’’
Aan het project doen een paar leerlingen van het Hoornbeeck College mee en vier leerlingen van de Driestar: Lois de Jong, Cynthia Stehouwer, Angela Vonk Noordegraaf en Myrthe Bremmer. Ze gingen langs Fairtrade kledingwinkels en winkels met gebruikte kleding. ,,Die wilden graag meewerken’’, stelt Sanne Bregman enthousiast. ,,We hebben verschillende outfits gekozen. De leerlingen van de Driestar kregen de opdracht om zelf mannequins te zoeken. Ze gaan niet zelf de catwalk op.’’
Sanne Bregman heeft er het volste vertrouwen in dat het een geslaagd project wordt. Dat levert haar studiepunten op voor haar opleiding maatschappelijke zorg. Die duurt twee jaar. Op de vraag wat ze daarna gaat doen, komt een zeer verrassend antwoord:
,,Ik wil een eigen paardencoachingbedrijf oprichten.’’ Waar dat vandaan komt? ,,Ik heb een eigen paard en verzorg nog een ander paard. Ik heb een speciale paardencursus gevolgd. Mensen die psychische problemen hebben, reageren vaak heel goed op paarden. Jongeren vooral.’’ Dat is een bekend fenomeen. Zo zijn er ook projecten bekend als zwemmen met dolfijnen. Sanne wil dat dus gaan toepassen met paarden.
,,Maar het is nog niet zo ver. Eerst moet ik m’n studie afmaken. En daar hoort de modeshow op de Driestar zeker bij. Op donderdag 17 februari is het zo ver.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!