De (landelijke) Fairtrade Week van 28 oktober tot en met 4 november start in Gouda met de Duurzaamheidsdag. Dat is een nieuwe activiteit waarbij duurzaamheid centraal staat. Deze dag vindt plaats in het Coornhert Gymnasium aan het Jan van Renesseplein en start om 11 uur (zie elders bij de nieuwsberichten).
In deze week, op 1 november, ook het jaarlijkse Fairtade Diner in het ID-College aan de Groen van Prinsterersingel. Dit diner wordt bereid door leerlingen van het ID-College. Aanmelden kan bij info@fairtradegouda.nl  (zolang er nog plaats is, VOL = VOL). Als u vegetarisch wilt eten graag vermelden bij aanmelding.
Een vaste activiteit in de Fairtade Week in Gouda is de Wereldreis voor basisscholieren. Deze Wereldreis vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 november. De scholieren komen samen in de studio van RTV Gouwestad aan de Lange Groenendaal en maken vervolgens een informatieve wandeling langs Fairtrade winkels in de binnenstad, zoals Puur, Kersvers, Karakter, House of Goods en de Natuurwinkel. Deelnemende scholen zijn: Casimirschool, Koningin Wilhelminaschool en Park en Dijkschool.
Ook in de Fairtrade Week staan enkele activiteiten van winkels op stapel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!