De vorig jaar benoemde ambassadeurs van Fairtrade Gouda beginnen zo langzamerhand aardig op gang te komen. Begin maart was de tweede bijeenkomst met de ambassadeurs en enkele leden van de fairtrade werkgroep. Ambassadeurs zijn bij fairtrade betrokken Gouwenaars, die bereid zijn iets extra’s te doen om fairtrade meer onder de aandacht van het publiek te brengen. Ze zijn vertegenwoordigers van de winkelbranche, horeca en maatschappelijke organisaties.
Tijdens deze tweede bijeenkomst met de ambassadeurs is bijvoorbeeld gesproken over het verspreiden van flyers op verschillende locaties in de stad. Zo liggen er fairtrade-flyers in het Huis van de Stad en komen ook flyers te liggen bij de VVV en bij de deelnemers van fairtrade. Een andere actie is het aanmelden van activiteiten bij Gouda Bruist en een actie om meer volgers te krijgen op facebook. Met smart wordt gewacht op de start van de Eerlijk Winkelen route. Dit staat gepland voor de eerste helft van mei, mogelijk tegelijk met de Wereld Fairtrade Dag op 13 mei.
Aan winkeliers in de Lange Groenendaal wordt gevraagd om zich in te zetten om van hun straat de eerste fairtrade winkelstraat van Gouda te maken. Groothandel Sligro zal Sportpunt Gouda benaderen om een actie te voeren richting sportverenigingen voor een gezonde sportkantine. Verder is gesproken over de mogelijkheden voor het opzetten van een fairtrade markt. Het evenemententerrein GoudAsfalt lijkt daarvoor niet geschikt, maar bijvoorbeeld wel het parkje rond het museumhavencafé. Tenslotte werd ook positief gereageerd op het voorstel om te komen tot een Top 5 van fairtrade producten, samengesteld op basis van de keuze van het Goudse publiek.
De zeven ambassadeurs zijn: Nienke Lindeboom (Karakter, mode), Dick Winkelman (Museumhavencafé, horeca), Gerda van Dijk (banketwinkel), Fred van Ipenburg (kerken), Céline Brugman (Natuurwinkel), Robert Meyer (Sligro), Christiaan Quik (ChristenUnie, politiek).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!