Twee Goudse bedrijven hebben de sticker van Fairtrade Gemeente Gouda ontvangen uit handen van voorzitter Jaap Warners: DrankenService Gouda aan de Willem en Marialaan en Traiterie Fanteur aan de Nieuwe Gouwe.
De sticker geeft aan dat bedrijven zich profileren als Fairtrade. De DrankenService doet dit door de verkoop van Fairtrade wijnen. Eigenaar Roderick Rutgers heeft de winkel twee jaar geleden gekocht. In die tijd verkocht de winkel ook Fairtrade bier. “Dat zit op dit moment niet in het assortiment”, weet bedrijfsleider Martijn den Brok. Maar wie weet komt dit wel weer een keertje en vormt het verkrijgen van de sticker daarvoor wel een aansporing. Aardig te vermelden is, dat de winkel aan de Willem en Marialaan wel een groot aantal streekbieren in de schappen heeft staan. Daarbij zitten bieren van kleine brouwerijen uit Gouda, Schoonhoven, Bodegraven, Stolwijk, Moordrecht, Leiden en Rotterdam.
Traiterie Fanteur zit nu een jaar op de nieuwe locatie op het bedrijsterrein aan het Zuidelijk Halfrond (aan de Gouwe). Daarvoor zat het bedrijf ongeveer 20 jaar aan de Hoge Gouwe in de binnenstad.
“Het gaat goed hier”, meldt eigenaar Erik van Dijk tevreden. Zijn bedrijf houdt zich bezig met catering, kookworkshops en speciale activiteiten (Food-events). “En we houden het Fairtrade vaandel hoog. Met als bekendste producten koffie en thee, maar ook de marinades en bananen.” Fanteur was onlangs actief op de Duurzaamheidsdag in het Coornhert Gymnasium. “Daar serveerden wij Fairtrade hapjes. En ik heb ook lessen verzorgd op de school.”
Erik van Dijk is blij met de uitgereikte sticker van Fairtrade Gemeente Gouda. “Nu kunnen we ook meer uitdragen dat we Fairtrade zijn.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!