Fairtrade Gouda doet mee aan de rubriek ‘indebuurt Gouda’ van het AD/Groene Hart. Deze rubriek besteedt dagelijks aandacht aan het kleine nieuws in Gouda. Fairtrade Gouda doet hieraan mee door zelf voor dat nieuws te zorgen. Met het AD is een contract gesloten dat inhoudt dat zes keer per jaar een bericht door Fairtrade Gouda kan worden ingezonden. Het AD/Groene Hart werkt daarin samen met de Goudse Post. Beide kranten worden uitgegeven door de Persgroep.
Begin deze maand verscheen het eerste artikel van Fairtrade, als een soort kennismaking. Dat is permanent te lezen. In de rest van het jaar verschijnen berichten van Fairtrade naar aanleiding van bepaalde actuele zaken. Zoals de Wereldreis voor scholieren op 7 mei en de Fairtrade Dag op 11 mei en later in het jaar onder andere activiteiten rond duurzaamheid en de Fairtrade Week eind oktober.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor deelnemers van Fairtrade (vooral winkels en horeca) om een paar keer per jaar een eigen bericht in te zenden. Dat verschijnt dan ook in de rubriek ‘indebuurt’ in het AD/Groene Hart. Dit is bedoeld voor de deelnemers die Fairtrade Gouda steunen bij de financiering van de tweemaandelijkse pagina in de Goudse Post, zoals de pagina waarin dit nu te lezen is.

www.indebuurt.nl/gouda/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!