In Gouda heeft banketbakker Van den Berg een fairtrade stroopwafel gelanceerd. Dat gebeurde onlangs bij de jaarlijkse Fairtrade Wandeling die werd georganiseerd door Fairtrade Gouda.
Deze gebeurtenis viel samen met de start van het project EerlijkWinkelen. Voor dit project is een speciale app ontwikkeld, waarin winkels staan vermeld die fairtrade, biologische en tweedehands producten verkopen. Het is een landelijk project, dat nu ook in Gouda is ingevoerd met een deelname van 16 winkels. Wethouder Daphne Bergman gaf daar het startsein voor. Bij die gelegenheid werd de fairtrade stroopwafel op de markt gebracht.
Fairtrade Gouda organiseerde op dezelfde dag een wandeling langs winkels in en rond de binnenstad, die fairtrade producten verkopen en serveren (horeca). Deze wandeling, onder leiding van een stadsgids, had ook een historisch karakter.
De wandeling startte met een ontvangst bij banketbakker Van den Berg. Daar onthulde wethouder Daphne Bergman een bord met daarop de route van EerlijkWinkelen met de deelnemende winkels. Eigenaar Mike van den Berg leidde de deelnemers rond in zijn winkel en bakkerij. Daar ook introduceerde hij zijn fairtrade stroopwafel. Trots poseert Mike van den Berg ook met zijn nieuwe stroopwafel op de voorkant van een nieuwe gids van Fairtrade Nederland over 17 jaar Fairtrade in ons land. In dit blad ook een verhaaltje over de Goudse banketbakker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!