Onlangs opende een tweede Coop filiaal in Gouda, in de wijk Achterwillens, waar voorheen de MCD was gevestigd. De opening werd groots aangekondigd, o.a. met een slimme, opvallende actie gedurende de eerste paar weken na de opening. Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd en huishoudens met een oranje Coop-poster op een raam maakten wekelijks kans op bigshoppers, of € 100 winkeltegoed, of één minuut gratis winkelen.
Toevallig heeft ons werkgroeplid Miriam Pauline Hartmann in de laatste actieweek de hoofdprijs – één minuut gratis winkelen – gewonnen dankzij het opvallende poster op haar woonkamerraam in Gouda Noord.
Terwijl deze winkel-minuut binnen no time voorbij was en Miriam een heleboel vergat, wat zij eigenlijk mee wilde pakken, heeft uiteraard een groot aantal fairtrade artikelen hun weg in haar boodschappenkarretje gevonden. Van banaan tot chocolade of rijst – Miriam wil graag haar eigen geluk en prijs van toegevoegde waarde laten zijn en de aandacht op het belang van eerlijke handel vestigen. Daarom ook is zij vrijwilligster bij Fairtrade Gouda en heeft zij vooral Fairtrade artikelen uitgezocht.
Gelukkig biedt Coop een vrij ruime keuze aan eerlijk verhandelde producten. Binnenkort hoopt Fairtrade Gouda aan deze tweede Coop-winkel ook een Fairtrade-deelnemer sticker uit te kunnen reiken.

Op de foto van Lucas Nijenhuis ontvangt Miriam haar prijs uit handen van Coop-directeur Peter Oskam

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!