Lekker en duurzaam eten? Als je wilde weten hoe dat samen gaat was je er vast bij op 10 oktober op het Gouds Sustainable Food Event! Daar kon je ontdekken wat ‘goed’ eten is waar jij en onze planeet langer van kunnen genieten.

 

Start van de avond was een heerlijke streekmaaltijd van drie gangen bereid door leerlingen van de Eco-klas van het Wellantcollege met producten van Rechtstreex en anderen. Bij de koffie en thee waren er duurzame lekkernijen van Gouds Lunchcafé curcuma en winkel & lunchroom Your Foodprint. In een energiek avondprogramma maakte Hanneke van Ormondt  van Urgenda duidelijk dat de keuzes die je maakt voor het eten ook alles te maken hebben met ons klimaat. Adrian de Groot Ruiz van True Price liet met concrete voorbeelden zien dat de prijs die wij betalen  vaak nogal verschilt van de échte prijs die ons eten kost, als je meerekent hoe ons voedsel de aarde en ons klimaat belast.

 

In een spannende pubquiz en levendige discussies kwamen heel veel ideeën op tafel om vandaag zelf al mee aan de slag te gaan als je boodschappen doet of in de keuken staat.    (Fotos Lucas Nijenhuis)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!