De Goudse Schouwburg schenkt voortaan fairtrade wijn. Eerder al serveerde de schouwburg eerlijke thee en koffie en hiermee is het theater officieel fairtrade deelnemer geworden. Op 11 mei is de Goudse Schouwburg toegetreden tot de fairtrade ‘familie’.

Voorzitter Jaap Warners van de Stichting Faitrade Gouda was aanwezig om dit moment officieel te bekrachtigen. Hij kon de bijbehorende sticker uitreiken aan schouwburgdirecteur Nel Oskam. Volgens Jaap Warners is Fairtrade Gouda heel blij met deze nieuwe deelnemer. Ook Nel Oskam toonde zich verheugd. “Behalve eerlijke koffie en thee schenken we nu dus ook fairtrade wijn. Veel van onze bezoekers willen na afloop van de voorstelling gezellig nagenieten. Dat kan nu dus ook met een glas eerlijke wijn”, aldus een enthousiaste Nel Oskam.

De fairtrade wijn die de schouwburg schenkt, is afkomstig van Deetlefs Wijngaarden in Zuid Afrika. Antoine Vergeer, hoofd horeca van de Goudse Schouwburg is enthousiast over deze wijn. “Uiteraard heb ik de wijn eerst zelf geproefd en hij smaakt uitstekend. Dit is een mooie toevoeging aan onze drankkaart.”

Voorzitter Jaap Warners kon nog meedelen dat het aantal bedrijven en instellingen in Gouda, die fairtrade producten gebruiken of aanbieden, steeds verder toeneemt. Dat aantal ligt nu rond de honderd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!