De Klimaatmars die vanaf Groningen naar Glasgow onderweg Gouda aandeed (The Climate Miles), mocht zich in deze stad verheugen in een zeer grote belangstelling. Van actievoerders die een stukje meeliepen met Marjan Minnesma van Urgenda en vooral ook van lokale media, fotografen en filmers.

Dat begint al met de website van de Werkgroep Duurzaamheid Gouda, een van de organisatoren van de klimaatactie in Gouda (‘Climate Miles halte Gouda’) en ook aanwezig op de Duurzaamheidsmarkt op 6 november in de St.Janskerk en de Klimaatmars in Amsterdam. Dat is halverwege de mondiale klimaattop in Glasgow.

Waar is nog meer te vinden over de lokale klimaatmars in Gouda? Bijvoorbeeld op de website van Fairtrade Gouda https://www.fairtradegemeentegouda.nl/nieuws/deelname-aan-climate-milesgoed-geslaagd/

Astrid den Haan maakte een mooie fotoserie die is te vinden op www.eyemindpictures.nl/climate-miles

Op de website van Fairtrade Gouda zijn foto’s te vinden van de eigen (vrijwillige) fotograaf Lucas Nijenhuis.

Behoorlijk wat aandacht kreeg de Klimaatmars van media als Het Kontakt/Goudse Post, de digitale versies van de Gouda en Gouds Dagblad, RTV Gouwestad en TV West. Die zijn te vinden op:

www.omroepwest.nl  Wandeltocht naar klimaattop in Glasgow trekt door Gouda: ‘Mooie wereld achterlaten’

RTV Gouwestad     Climate Miles   (op Youtube kanaal van RTV Gouwestad)

www.goudsepost.nl  Grote belangstelling voor klimaatmars

www.goudsdagblad.nl  The Climate Miles van Urgenda doet Gouda aan

www.degouda.nl  Climate Miles halte Gouda

Ook op de Fairtrade logopagina in het Kontakt Goudse Post is een verslag te lezen. Deze pagina die op 27 oktober 2021 verscheen,  hier  terug te lezen, wordt mogelijk gemaakt door de steun van 18 lokale sponsors

Kortom, Gouda laat zich van haar goede kant zien!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!