“Ik koop vaak Fairtrade of biologische producten. Eigenlijk ben ik altijd wel bewust met duurzaamheid en het milieu bezig. Dat heb ik thuis met de paplepel ingekregen.”
Dus is het wel mooi dat Hedwig Schipperheijn (46) de winnaar is geworden van de puzzel die de winkeliersvereniging Korte en Lange Groenendaal onlangs hebben georganiseerd bij de start van het Groenendaalkwartier als eerste Fairtradestraat van Nederland.
Het was de bedoeling dat bezoekers van de straat door het beantwoorden van vragen achter een lettercombinatie kwamen die uiteindelijk het woord Fairrassend vormde.
“Ik ben in alle winkels langs gegaan, heb een praatje gemaakt en kwam zo tot de beantwoording van de vragen”, vertelde Hedwig tijdens het moment waarop zij haar prijs in ontvangst mocht nemen. Zij ontving een tas met Fairtrade-producten uit handen van Fairtrade-voorzitter Jaap Warners en Groenendaal-vertegenwoordigers Birgit Fijen en Peter de Heer.
Hedwig Schipperheijn is van beroep fotografe en filmer, waarbij zij zelfs met drones werkt. “Op dit moment ben ik bezig met een project in Noord-Spanje. Daar ga ik binnenkort weer naar toe, maar nu ben ik even in Nederland.” En dat was genoeg om mee te doen een de prijsvraag. Uit de vele inzendingen kwam uiteindelijk haar naam als winnares tevoorschijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

ontvang eerlijk nieuws, hooguit 8 keer per jaar.

U bent ingeschreven!